ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Ν.Αχαίας ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2001 με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την εκπαίδευση της κοινότητας σε θέματα καρκίνου και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών στον Ν. Αχαΐας.

Μέχρι σήμερα έχει 360 μέλη, 110 εκπαιδευμένους εθελοντές, επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, Επιστημονική Επιτροπή και Κοινωνικό Λειτουργό.

Ο Όμιλος «ΑγκαλιάΖΩ» υλοποιεί τα εξής προγράμματα:

  • Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντριών για την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την αξιοποίηση τους στη συνέχεια σε Ομάδες έργου για την ενίσχυση των προγραμμάτων του.
  • Πρόγραμμα Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου με την διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων, λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων, οργάνωση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης  και την απομυθοποίηση του.
  • Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών  και των οικογενειών τους μέσα σε κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.
  • Πρόγραμμα Ενδονοσοκομειακής Στήριξης για την ηθική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών και των συνοδών τους στο χώρο του Νοσοκομείου κατά την διάρκεια της θεραπείας τους.
  • Πρόγραμμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων για τα μέλη και τους φίλους του για την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων.
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αυτοεξέταση μαστού για την εκπαίδευση των γυναικών για την ψηλάφηση μαστού και την διαχείριση των φόβων  τους για την διάγνωση.

 Στήριξε μας:

–  Αν επιθυμείς να ενημερώνεσαι για το έργο του Ομίλου, μπορείς να γίνεις μέλος μας (ετήσια συνδρομή 25 ευρώ )

–  Αν ενδιαφέρεσαι να δράσεις εθελοντικά στον χώρο του καρκίνου, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών του Ομίλου

– Αν θέλεις να υποστηρίξεις οικονομικά τα Προγράμματα μας, μπορείς να κάνεις τη δωρεά σου  μέσω ταχυδρομικής επιταγής ή με μία επίσκεψη στα γραφεία μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: